Viltkorv på rådjur

Ett Horst Fritze recept (stekkorv)

1,25 kg rådjursstek
2-3 msk torkad karljohansvamp
1 tsk mald koriander
muskotnöt
2 tsk torkad mejram
2 tsk torkad timjan
6-8 enbär, stötta i mortel
2 msk creme fraiche (lätt)
2 msk ekologisk rapsolja
2 msk vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
25-50 g västerbottensost
20 ml sherry
salt
svartpeppar

medeltjockt grisfjälster eller nötfjälster

1. Mal köttet 2 gånger med köttkvarnens finaste skiva.

2. Lägg karljohansvampen i blöt i cirka 10 minuter.

3. Blanda det malda köttet med kryddorna. Tillsätt creme fraiche, olja, grädde, persilja, ost och sherry. Ta upp svampen, finhacka den och tillsätt den i smeten. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda smeten noggrant.

5. Provstek och smaka av.

6. Fyll medeltjockt korvskinn och knyt om med bindgarn.

7. Låt gärna hänga svalt i cirka 4 timmar.

8. Stick några hål på skinnet med nål eller tandpetare och stek korvarna på låg värme i stekpanna tills de är genomstekta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar