Ett Horst Fritze recept (stekkorv)
1,25 kg rådjursstek
2-3 msk torkad karljohansvamp
1 tsk mald koriander
muskotnöt
2 tsk torkad mejram
2 tsk torkad timjan
6-8 enbär, stötta i mortel
2 msk creme fraiche (lätt)
2 msk ekologisk rapsolja
2 msk vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
25-50 g västerbottensost
20 ml sherry
salt
svartpeppar
medeltjockt grisfjälster eller nötfjälster
1. Mal köttet 2 gånger med köttkvarnens finaste skiva.
2. Lägg karljohansvampen i blöt i cirka 10 minuter.
3. Blanda det malda köttet med kryddorna. Tillsätt creme fraiche, olja, grädde, persilja, ost och sherry. Ta upp svampen, finhacka den och tillsätt den i smeten. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda smeten noggrant.
5. Provstek och smaka av.
6. Fyll medeltjockt korvskinn och knyt om med bindgarn.
7. Låt gärna hänga svalt i cirka 4 timmar.
8. Stick några hål på skinnet med nål eller tandpetare och stek korvarna på låg värme i stekpanna tills de är genomstekta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar