Fransk lantkorv

En stekkorv som innehåller lever

½ kg mager grisbog utan ben.
300 g nötlever.
200 g späck
4 kalla kokta potatisar.
2 msk potatismjöl.
1 ägg.
1 stor finhackad smörfräst lök.
2 tsk salt.
2 ½ krm svart peppar.
1 krm paprikapulver. Stark.
1 krm paprikapulver. Söt
1 ½ tsk kummin .
3 finhackade vitlöksklyftor.
1 dl. finhackad persilja.
5 cl. cognac
3 m. svinfjälster.

Grovmal lever, späck och potatis. Skär bogen i knappt ½ cm stora tärningar (eller mal genom 6 – 8 cm hålskiva om du har en).

Blanda alla ingredienser väl. Stoppa korvarna löst i fjälster och knyt av dem i ca 15 cm långa korvar.

Om korven skall användas direkt bör den ligga över natten för att smaken skall hinna mogna.

Annan korv fryses in. Tinar över natten i kylskåp och får sin slutliga smak under upptiningen.

Korvarna serveras stekta. Pricka med nål under stekningen så att de inte brister.

Servera korvarna med ett gott lantbröd och en rejäl grönsakssallad. De är även mycket goda till potatissallad, surkålssallad eller kikärtsmos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar