Kycklingkorv med Västerbottensost

Ett Horst Fritze recept. (stekkorv)

625 g benfri kyckling
25-50 g västerbottensost
rivet skal från 1/2 citron
1 1/2 tsk mejram
1 tsk kyndel
2 msk olivolja
salt
vitpeppar
fjälster, gärna smala

1. Mal köttet två gånger med köttkvarnens finaste skiva.

2. Blanda det malda köttet med västerbottensost, citronskal, ört-kryddor och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda smeten noggrant.

4. Provstek och smaka av.

5. Fyll medeltjockt korvskinn och knyt om med bindgarn.

6. Låt gärna hänga svalt i cirka 2 timmar.

7. Stick några hål på skinnet med en nål eller tandpetare och stek korvarna på låg värme i stekpanna tills de är genomstekta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar