Stekkorv på fläskkarré

Ett Horst Fritze recept. Kryddningen är lite somrig med örter och muskot.

1 kg mager fläskkarré
1 schalottenlök, finhackad
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk mald koriander
muskotblomma efter smak
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
salt
vitpeppar

1. Mal köttet tre gånger med köttkvarnens finaste skiva.

2. Blanda det malda köttet med lökhack, kryddor, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda smeten noggrant.

4. Provstek och smaka av.

5. Fyll medeltjockt korvskinn och knyt om med bindgarn.

6. Låt gärna hänga svalt i cirka 4 timmar.

7. Stick några hål på skinnet med en nål eller tandpetare och stek korvarna på låg värme i stekpanna tills de är genomstekta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar