Kielbasa en polsk stekkorv innehållande kryddpeppar, örtkryddor, paprika och vitlök. Köttet kan komma från nöt eller gris. (stekkorv)
1 kg fläskkött
500 g nötkött
300 g grissvål
2 tsk salt
1 msk smör
2 msk paprikapulver
svartpeppar ur kvarn
1 tsk kryddpeppar
1 msk torkad mejram
1 msk torkad kyndel
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chilifrukt, finhackad
Medeltjockt fjälster
1. Grovmal fläskkött, nötkött och svål och blanda alltsammans i en rymlig bunke med saltet.
2. Fräs paprikapulvret i smöret någon minut och blanda fräset med resten av kryddorna. Lägg det hela i köttblandningen tillsammans med vitlök och chili. Blanda noggrant.
3. Provstek och smaka av.
4. Fyll medeltjockt korvskinn (gris-fjälster eller krokfjälster) och knyt om med bindgarn.
5. Låt hänga svalt i 4 timmar eller ligga otäckta över natten i kylskåp.
6. Stick några hål på skinnet med en nål eller tandpetare och stek korvarna i stekpanna tills de är genomstekta (du kan också ugnsteka dem i 200-225 eller grilla dem).
7. Servera i stora korvbröd med senap eller med mos eller stuvad surkål.
Tack för ett supergott korvrecept!
SvaraRaderaHittade tyvärr ingen kyndel i vår matbutik men den blev supergod i alla fall!